Дистанційний курс «STEAM-Інформатика» для учнів

Шановні учні 5-11 класів, пропонуємо Вам дистанційний курс «STEAM-Інформатика»

Доступ до курсу  – http://testmoodle.smartinformatica.in.ua/

Для входу користуйтеся:

  • логінами: s1 або s2 або s3 
  • та відповідними до них паролями: Student1, Student2, Student3. 

Курс допоможе Вам розпочати вивчення STEAM-інформатики. Ви будете навчатися за допомогою програмно-технічних засобів, зокрема, мікрокомп’ютерів, мікроконтролерів, під’єднаних до різноманітних датчиків та виконавчих органів (маніпуляторів, 3D принтерів, рухомих об’єктів – наприклад, дронів). 

У нашому Курсі поняття «STEAM-інформатика» – це сукупність знань, умінь, навичок для створення та застосування в освітньому процесі реальних цифрових інтерактивних об’єктів, які послуговують вивченню складових частин STEAM.

Проєкти, які ви будете розробляти, створюватимуться з вашої уяви та використовуватимуть комп’ютерну техніку як ваш засіб самовираження» 

Саймон Пейтон Джонс, голова Національного центру комп’ютерної освіти Великобританії найкраще висловив суть цієї діяльності: «Коли ви займаєтеся фізичними обчисленнями (Physical computing), ви розпочинаєте працювати з чистими ідеями  і надалі перетворюєте їх у реальні об’єкти, що взаємодіють із реальним світом».  Фізичні обчислення відрізняються тим, що користувачі можуть ширше взаємодіяти з власним творінням і отримувати зворотний зв’язок у реальному світі: світлодіоди можуть світитися, роботизовані руки можуть рухатися, дрони – літати та надсилати нам різноманітні дані. 

Ви матимете потужний інструмент для самореалізації та навчання.

Вже зараз з Курсом працюють вчителі та учні 7-ми київських шкіл. Поступово ми розширюємо коло знань і завдань, які ви маєте опанувати, що дозволить Вам бути повноправними учасниками і творцями світу «Фізичних обчислень».

На даному етапі курс складається з таких модулів:

  • R-Course – головний модуль, містить загальну інформацію про Курс, посилання на субкурси та розділи  з початковими відомостями про мікроконтролер Arduino та мікрокомп’ютер Raspberry Pi (це мозкові центри для фізичних обчислень)
  • Субкурси: Du-Course та Vu-Course містять відомості з програмування та отримання даних від дронів-квадрокоптерів, як об’єктів STEAM-Інформатики. Найближчим часом буде опубліковані більш складні субкурси, для їх опанування потрібні, зокрема, знання у царині веб-програмування, ми надаємо дороговкази до їх вивчення.

За допомогою  та з запитаннями звертайтесь за адресою до Якубова Сергія Вячеславовича : s.yakubov@kubg.edu.ua

 

Comments are closed.

Зворотній зв'язок
Перейти до панелі інструментів